maandag 9 november 2020

Herfstpannenkoeken!


Herfstvakantie:

tijd voor een heerlijke herfstpannenkoek!




 

WAT HEB JE NODIG VOOR 12 PANNENKOEKEN ?

250 gram zelfrijzende bloem

5dl melk

3 eieren

1 zakje vanillesuiker


BEREIDING:

  1. 1

     

    Zeef de bloem met de vanillesuiker. Maak in het midden een kuiltje, breek daarin de eieren. Roer alles door elkaar met een garde.

  2. 2

     

    Schenk er in een straaltje 300 ml melk bij. Bewerk tot een glad mengsel.

  3. 3

     

    Klop dan de rest van de melk door het beslag zodat het lichter wordt. Vind je het beslag nog te dik, voeg dan eventueel nog wat extra melk toe.

  4. 4

     

    Bak de pannenkoeken met mama of papa in een grote koekenpan, in  boter. Strooi met poedersuiker over uitgesneden paddenstoelen !

  5. SMAKELIJK !